Nasıl bir tıbbi hizmet gerekmez ?
Şunların tıbbi tedavide bulunması beklenmez
✋ Kandida tedavisi gereksiz, başarısız, anlamsızdır. Kandidalar ağız kokusu yapmaz.
✋ Hiç bir diyet ağız kokusunu kesmez. Alkali diyet, kandida diyeti, açlık orucu, gluten diyeti, karaciğer detoksu, su diyeti, karbonhidrat diyeti ve diğerleri ağız kokusu üzerine etkisizdir.
✋ Hindistan cevizi yağı yüzeyde film (örtü) yapar 15-20 dakika ağız kokusunu engeller. Daha sonra koku eskisinden fazla olarak tekrar ortaya çıkar.
✋ Reflü, gastrit, ülser gibi hastalıkların ağız kokusu ile ilişkisi net değildir. Ağır koma yatalak veya düşkün bir hastalık bulunmuyorsa mide genellikle
koku üretemez 📎
✋ Boğaz reflüsü veya özefajiyal reflü ile ağız kokusu arasında kesin bir ilişki
gösterilmemiştir 📎
✋ Fitoterapi, homeopati, biyorezonans, kaya tuzu, himalaya tuzu, gümüş suyu, probiyotik, prebiyotik, biyoenerji, hacamat, muska, deve idrarı, sülük, disbiyoz, kupa çekmek, ozon, hidropterapi, okyanus suyu.
✋ Dil kazıyıcı yerine dil fırçası daha uygundur. Yer halısının üzerine toz şeker dökülse kazıyarak temizlenemez, süpürge ile fırçalamak gerekir. Dil sırtı halı gibi tüysüdür. Kokulu kirler ise halıya dökülen
toz şeker gibidir. 📎
✋ Bilek yalamak, parmağı ağıza sokarak koklamak, kürdan, diş ipi, kaşık, pamuk, gazlı bez veya herhangi bir şeyi ağıza sokarak koklamak daima kokuludur. Bu uygulama bir kişide ağız kokusu bulunduğunu göstermez.
Çünkü gazlar
salyada çözünür 📎
Meslektaşlarım için bu yöntem ve uygulamaların hepsini bu eserde en ayrıntılı şekilde anlattım:
•
Kaynak: Aydın M. Ağız ve Nefes Kokusu. Özyurt Matbası, 2022, Ankara.